Studiekeuzetest voor HAVO, VWO en VMBO

Studiekeuzeadvies op basis van wie je bent en wat je kunt!

 

Wie ben jij? Welke kwaliteiten bezit je van nature? Het zijn deze unieke talenten die je onbewust inzet om iets te bereiken. Deze talenten bepalen jouw gedrag. Door je gedrag laat je zien hoe je het liefst communiceert, hoe jij dingen het liefst aanpakt en wat je motiveert. Jouw gedrag weerspiegelt dus wie jij bent!

 

De Studie Gedrags Analyse (SGA) is een test die jouw gedrag en interesses beschrijft. De SGA bestaat uit twee digitale analyses, een gedragsanalyse en een interesseanalyse. Op basis van jouw resultaten wordt een persoonlijk rapport gemaakt. Het rapport wordt uitgebreid besproken in een gesprek. Het gesprek geeft jou inzicht in jezelf. Je wordt je bewust van jouw kwaliteiten. Aan het eind van het gesprek ontvang je jouw unieke studiekeuzeadvies.

 

Het studiekeuzeadvies bestaat uit studies die aansluiten op jouw natuurlijke kwaliteiten en interesses. Een juiste studiekeuze zorgt ervoor dat je gemotiveerd jouw studie doorloopt, nog tijd voor andere leuke dingen hebt én successen behaalt.

 

Waarom deze studiekeuzetest?

 • De SGA is een eenvoudig en accuraat instrument
 • Je wordt je bewust van jouw gedrag. Dit geeft jou inzicht in jezelf, maar ook in situaties en in het gedrag van anderen
 • Jouw natuurlijke kwaliteiten en interesses worden gekoppeld en vertaald naar studiekeuzeadvies dat specifiek bij jou past
 •  

  Hoe werkt het?

  Er zijn twee versies, de zelfscan SGA en de SGA+. Beide testen bestaan uit een gedragsanalyse en een interesseanalyse die in combinatie worden vertaald naar studiekeuzeadvies. De gedragsanalyse
  De gedragsanalyses zijn gebaseerd op de DISC-methodiek. De DISC methodiek is ontwikkeld door de Amerikaanse psycholoog Dr. William Moulton Marston. Marston observeerde mensen en maakte onderscheid tussen actief en passief gedrag, en tussen taakgericht en mensgericht gedrag. Dit leidde tot de beschrijving van de DISC-factoren, Daadkrachtig, Inspirerend, Stabiel en Correct. Deze vier profielfactoren meten het gedrag van op bepaalde kenmerken.
   
  Zelfscan SGA: inzicht in je meest zichtbare gedrag, prijs €140,- incl. btw
  Gedragsanalyse + interesseanalyse + telefonisch herkenningsgesprek + digitaal studiekeuzeadvies.
  De gedragsanalyse bestaat uit twee delen, een deel waarin je stellingen krijgt voorgelegd. Je kiest uit vier antwoorden het antwoord waar je je het meest in herkent. Het tweede deel bestaat uit gedwongen woordkeuze, waarbij je uit twee woorden kiest welke het best op jou van toepassing is (invultijd gemiddeld 10 minuten). De gedragsanalyse wordt weergegeven in dit rapport dat je meteen kunt downloaden.
   
  SGA+: inzicht in alle aspecten van je gedrag, prijs €330,- incl. btw
  Gedragsanalyse + interesseanalyse + fysiek totaalgesprek + digitaal studiekeuzeadvies.
  Je geeft 24x uit 4 woorden aan welk woord het best op jou van toepassing is en het woord dat het minst op jou van toepassing is. Je kiest dus steeds het woord waar je je het minst in herkent én het woord waar je je het meest in herkent (invultijd gemiddeld 15 minuten).
   

  Wil je meer informatie over de werkwijze of de SGA? Klik dan op de folder hieronder.

   
  [joomag autoFit=true title=stivako-studiekeuzetest magazineId=0877735001474193872 pageNumber=1 theme=293042,151b26,ffffff,ffe358,ffffff backgroundImage=//www.joomag.com/static/flash/gui/themes/backgrounds/darkblue.png ]
   
  Wil je een van de testen bestellen? Maak je keuze door op het iDEAL Logo te klikken.

  iDealLogo

  ZELFSCAN SGA

  iDealLogo

  SGA+

  Stivako Blauw